Een online webgids bouwen met deze software

Geplaatst op 22-10-2023

Categorie: Computer en internet

U kunt het Startpagina Script gebruiken om een online webgids te bouwen waarbinnen links kunnen worden verzameld over diverse onderwerpen. Daarbij kan voor ieder onderwerp een eigen subdomein worden aangemaakt, een zogeheten dochterpagina. Zoals een startpagina website uit verschillende dochterpagina’s kan bestaan, kan een individuele dochterpagina weer uit diverse rubrieken zijn opgebouwd. Binnen deze rubrieken kunt u content plaatsen zoals links, teksten en foto’s.

Het is voor klanten mogelijk om een link naar één of meer sites binnen uw webgids aan te melden. Voor een aangemelde link kunt u een geldbedrag rekenen, waarbij de klant direct kan betalen via het internet. Er kan namelijk een koppeling met een betaalprovider voor het direct verwerken van betalingen worden gelegd, zoals de betaaloplossing Mollie.

Er kunnen verschillende periodes voor de plaatsing van een link worden aangebeld, waarbij de klant zelf een periode kan kiezen. U kunt voor iedere vooraf ingestelde periode een aparte prijs instellen die u voor de backlink rekent. Wanneer de periode afloopt, ontvangt de klant een e-mail met een link waarmee de linkplaatsing met een nieuwe periode verlengd kan worden.

Het Startpagina Script wordt geleverd samen met een afzonderlijk installatie script om de installatie op uw webhosting pakket te verzorgen. Heeft u nog geen webhosting, dan is dat geen probleem. U kunt webhosting samen met het Startpagina Script aanschaffen op de website van Vrolijk Internet Services, de leverancier van het Startpagina Script.

Een voorbeeld van een uitbreiding die u kunt aanschaffen voor het Startpagina Script, is de uitbreiding die een blog gedeelte toevoegt aan uw website. Binnen het blog gedeelte kunnen blogberichten worden gepubliceerd. Eventueel is dit blog gedeelte nog uit te breiden met een extensie om onder blogberichten te reageren of een overzicht om gerelateerde berichten weer te geven. Ook het blog gedeelte geeft ruimte om geld te verdienen, want u kunt betaalde blogberichten verkopen wanneer u het samen met de uitbreiding “Formulier Artikel Plaatsen” aanschaft. In dat geval ontstaat ook de mogelijkheid om meerdere startpagina sites aan elkaar te verbinden en zo plaatsing van betaalde blogberichten op verschillende websites aan te bieden. Op deze wijze kan online een inkomen worden opgebouwd.